Думки з приводу...
Позавчора арештували Різака. На об’єктивну думку я не претендую, тому просто хочу поділитися просто фактами:
1. «Пов’язали» його на вулиці, в п’ятницю ввечері. «Пов’язали» мотивуючи тим, що уникав явки в прокуратуру, хоча реально повістки не отримував. Далі буде факт чому… «Пов’язали» саме в п’ятницю ввечері, щоб не можна було подати в суд… (Загальновідомий вже сценарій)
2. «Швидку» викликали самі слідчі. Тобто не мало б виникати підозра, що Різак симулював хворобу. Пізніше стало відомо, що в нього гіпертонічна криза.
3. Вчора до Різака не пускали нікого. Дружина зі сльозами просила хоч на хвилинку пустити її до чоловіка – відмовили. Він вийшов в туалет і тільки по дорозі до нього через «стінку» омоновців зміг перекинутися з нею словом.
4. Вчора не пускали до нього навіть його ж адвоката. Перевозили його в прокуратуру і лікарню в наручних. (до речі, в цих обставинах, це порушення прав і свобод людини і розцінюється, як тортури)
5. Про арешт дзвонив і віддав наказ особисто Дорошенко. Це також не приховував слідчий.
6. Кум Балоги, головний прокурор області Бенца теж захворів вчора – знімав кардіограму. Народні депутати, які прилетіли на виручку, Шурма, Добкін, Шуфрич і ще не пам’ятаю хто, не мали до кого звернутись навіть. Заступник головного прокурора відмовлявся мотивуючи, що це в його повноваженнях.
7. Сьогодні біля палати шефа – четверо охоронців, ще двоє стоять біля дверей палати, ще двоє біля входу в коридор, ще двоє біля входу в лікарню. Разом чоловік десять. Всі повністю озброєні, з автоматами, в бронежилетах.
8. Вчора кажуть ще чотири «бобики» були по периметру лікарні. Але коли приїхали журналісти на прес-конференцію нардепів, цих «бобиків» не було. Тому цей пункт не перевірений і не може вважатися за достовірну інформацію, на відміну від попередніх пунктів.
9. Різака звинувачують в доведенні до самогубства Сливки. Звинувачення серйозне і безпідставне (моя думка), яке ще й довести практично неможливо (але не в нашій країні, в нас можливо все!). Прокуратура каже, що є нові докази саме цього і «тикає» експертизою зробленою у Львові незрозуміло ким.
[пауза… ходив на інтерв’ю до адвоката Різака, дізнався ще кілька цікавих фактів]
10. Саме порушення кримінальної справи відбулося тільки після виборів і зміни головного прокурора області.
11. Друге затримання неможливе було по одній і тій же кримінальній справі. Оскільки по попередній справі запобіжні заходи були змінені на підписку про невиїзд, то тепер треба було змінити кримінальну справу. Що і було зроблено. Попередня справа була порушена по факту. Ця ж - звинувачення конкретної особи у перебільшенні службових обов’язків, доведення до самогубства (керуючись експертизою психологічного стану Сливки зробленою невідомо поки що ким).
Адвокат каже, що робиться все, щоб затримати Різака на 2 місяці. Завтра буде суд. Із розмови з правоохоронцями зрозуміло, що ніякі підписки про не виїзд, поруки нардепів чи застави їх не влаштовують. Зауважу, що екс-губернатор не переховувався, не втікав від викликів і з’являвся в прокуратурі (перший раз, коли його затримали, він сам прийшов на допит, після того ще, як мінімум раз, був там на допиті).
12. Адвокат каже, що тепер іде тиск на лікарів, які встановлювали діагноз, який є документально підтверджений декількома фахівцями і виник не сьогодні і не вчора… Також тиснуть на лікарів, щоб «намалювали» стан пацієнта, який дозволяє утримувати підозрюваного в СІЗО.
Тепер чутки. Пішло розкручування в ЗМІ, що то взагалі було не самогубство. В самогубство із закарпатців взагалі не знаю хто вірить, хто знає обставини смерті. Кажуть, що у вбивстві винні хтось із високопосадовців в Києві і роблять все щоб кваліфікувати справу у самогубство і «повісити» справу на когось. Питав я адвоката, що чи взагалі це самогубство? Чи це не вбивство? І якщо так, то чому не порушать кримінальної справи? На що отримав відповідь, що він захищає «клієнта» по іншій справі і він не може стверджувати нічого без відповідних експертиз. Тобто в нього спочатку стоїть задача заперечити звинувачення по даному звинуваченню.
Багато ще цікавих речей було сказано, але й так вже багато написав. Судіть самі.
Що ж до моєї думки, то мені цікаво звідки в нашого народу і особливо у нової влади такий страшний психоз ненависті до попередньої влади і тих, хто їх не підтримує? Зрозуміло, що попередня влада була далека від ідеалу, верховенства права і т.д. Але ж такого і в такій кількості точно не було.
Одні посилаються на менталітет інші – на судову систему, треті – ще на щось. Всі сходяться на одному, що позитивних змін вони не застануть.
Сумно. Дуже сумно.
Я постійно думаю, що і як я буду жити в іншій державі, серед інших людей, якщо емігрую. Мені вже важко. Але твердо впевнений, що це я маю зробити.
Коментарів [5]
fatangel
15 травня 2005 | 17:22

I]Про арешт дзвонив і віддав наказ особисто Дорошенко. Я думаю, Порошенко...
А якщо хочеш знати моє особисте ставлення до цього, то ось. Я гадаю, чим би людина не завинила перед новою владоб -- не можна її так мучити і принижувати. До того ж, Різак явно страждає за ідею. В нього, наскільки я знаю, насправді ЩИРА переконаність у правильності лінії СДПУ(о) і відданість цій партії. А кожен має право як на політичні так і на релігійні переконання і це -- НЕДОТОРКАНЕ. А те, що тут йде розправа над людиною, яка мені особисто нічого поганого не зробила -- це очевидно.
І тому я йому співчуваю і у цьому випадку щиро на його боці.
Хоча... Багато в чому він, звичайно винен. Та хто з вас без гріха -- перший кинь у мене камінь.
І між нами... Стільки новин, скільки я зробив через діяльність Різака... То я вже йому мав би як мінімум пляшку виставити. 0:))) Жарти.
Я сам гіпертонік, то знаю як то мучити хвору людину.
Сумно...
І ще. Я тебе на прес-конференції по КПК "вичислив". Ти чого такий був смурний?
Shaman
15 травня 2005 | 17:33

2fatangel: намгаюсь набирати у Ворді текст, щоб менше помилок було, от і він декторі не виправляю, а навпаки - додає. :) Порошенко - правильно.
Що ж до моєї зовнішості - то всі так кажуть, хто мало мене знає. Моя зовнішність дуже обманлива і не завжди відповідає настрою і тим більше не можна по ній вичислити мій настрій.
P.S.: Радий тебе тут читати.
fatangel
15 травня 2005 | 17:41

2 Shaman:
А я радий, що ти радий. 0:) Чесно. Бо дуже було сумно, коли ти мене підозрював у фіг зна чому під час революції... 0:)) А, як сам розумієш, всі тоді були дикі і запопадливі, не знаючи що діється і куди все йде. От тепер починаємо мало прозрівати.
Он у Костика Черкая полтичні погляди теж не дуже збігаються :) з моїми. І це не заважає нам добре спілкуватися і навіть бути друзями. Щоправда, іноді "покусуєм" один одного.
А мені в твоєму ЖЖ подобається та сама відкритість і щирість, за яку часто критикують мене і кажуть, що так у інеті не можна. А я кажу -- можна. Якщо людина є така як є, навіщо ставати "трансформером"?
Отаке. 0:)
Додав у закладки.
Shaman
15 травня 2005 | 17:51

2fatangel: що так у інеті не можна - я не можу прийти до себе, здивував. Хто таке може казати??? І взагалі, що в Інеті НЕ можна?
Nat
16 травня 2005 | 12:26

во время революции многие наговорили друг другу гадости и очень приятно что люди умеют признать это(эт касается Игоря и fatange1). Политические взгляды еще не повод для того, чтоб разрушать все вокруг себя. Хотя ... если посмотреть что творится сейчас в нашей стране, то можно заметить одну закономерность: новая власть старается полдностью разрушить и поменять то что было при старой власти. но не все ж ведь было плохое. и не обьязательно все разрушать под чистую.Эт мое субьективное мнение. Но в политике многих стран подобное очень часто и происходило и до сих пор происходит.
А что касается Ризака, то тут нет слов. Такие понятия как демократия и права человека уже давно исчезли даже из самых раритетных словарей в нашей стране. И если когда-то хотя бы старались как-то завуализировать свои поступки, то теперь даже видимость демократии уже не создают. Все мы не без грехов, но не настолько же в конце концов грешные, чтоб заслужить подобное обращение с больным человеком..
Captcha

Записів: 1613 Коментарів: 2322 Журнал існує з 15 грудня 2004 р.