Різака таки «загребли»
Власне сабж. З невеликим бажанням набираю ці рядки. Не знаю чому. Можливо просто вже зневірився у всьому. Після побаченого і пережитого. Важко ще й тому, що не журналіст я і не письменник, який може все передати і описати словами, що відбувалося.
Тому просто виставлю декотрі фото, які вдалося зробити, а висновки робіть самі. Додам лише декілька фактів.
1. Після першої спроби забрати з кардіологічного диспансеру Різака, який там знаходився під вартою, Прошкуратова (нардеп, жінка, Герой України) прикувала себе наручниками до підозрюваного і оголосила годування. Ще в палаті заходилися два нардепи – Шуфрич і Воюш. Коротше кажучи вони не дали забрати хворого і викликали пресу.
2. Вояків хтось пресенгував по телефону і вони не знали що робить, як забрати підозрюваного в СІЗО. Вже зібралося не мало журналістів, які теж задавали багато питань, на які не отримували відповідей від «правоохоронців». Сказали лише, що чекають висновку лікарів, що хворого можна транспортувати і посадити його за грати. Запитали і що вони будуть робити з депутатами і Прошкуратовою, яка прикута. Відповідь: у нас є «методи» і вони нам не завада.
3. Лікарів ніяких не було. Була лише черговий лікар, яка щопівгодини ходила до хворого і міряла тиск. В останнього піднявся тиск, який почали збивати уколами. Все. Ніякого консиліуму, ніякого головного лікаря і т.д. Черговий лікар міряв тиск, а лікарі з приватної клініки «Борис» робили ін’єкції і спостерігали за всім. «Беркут», «Сокіл» і т.д. відступили за кут коридору. Але відступати вони не збиралися. Ситуація «накалялася». Заму області УМВС постійно телефонували і нервно не міг прийняти рішення. Нервували всі. Вдалося пробратися в палату і взяти короткий коментар у нардепів. Після чого нас видворили знову в коридор. За цей час силовики не дрімали і покликали підмогу, розробили план захвату. Треба їм віддати належне, що провели вони його досить вдало, швидко і професійно.
4. Ще коротка розмова із слідчим, який зачитав нардепам заключення «лікарів» із відповідного управління ОДА зроблене в 11 годині (коли все відбувалося об 23-24 годині). Прошкуратова його вичитала, як учня в школі, який провинився. Слухав це і зам начальника УМВС. Не помогло. Ще пару хвилин і в коридор швидко заповнюють чоловік 30-40 «правоохоронців» різної «масті», створюють живий коридор і відтісняють журналістів до стіни. Далі коридором проходять силовики в масках і в палату. Звідти чути страшні крики і погром. Виводять Різака (не знаю чи був він при свідомості). Моментом закриваються всі камери і фотоапарати. Зазняти нічого не вдалося. Тільки наслідки і те не всі. Всі в шоковому стані.
5. Ринули всі в СІЗО. Тільки встигли підійти до дверей, як вони зачинилися і всі військові і їхні машини «розтанули». Все. Ні чергового, нікого.
6. Пізніше стало відомо, що депутати які не приїхали з нами до УМВС - побиті. Шуфрич під ас затримання встиг зняти мазки з трьох силовиків після чого його повалили на підлоку лицем вниз. Прошкуратову теж вдарили. В результаті у Шуфрича струс мозку (його забрала скора), у Прошкуратової сердечний приступ і лікарі вже «витягували» їх. Вранці вони полетіли в Київ і там зробили експертизу і подали в Генпрокуратуру звинувачення про напад на них. Думаєте на цьому все закінчилось? Ні. УМВС не довго думаючи подала заяву, що нардепи чинили опір при затриманні. Тільки що по «Чесним новинам» 5-го каналу передали, що ніхто нікому ніякої шкоди не завдав. Тай взагалі, по ЗМІ пішла інформація, що якби я сам все не бачив на свої очі, то мабуть повірив заявам УМВС, вони все ж таки правоохоронці і влада.
Коротше, всі ці факти викликають лише негативні емоції і думки. Стає страшно.
Коментарів [4]
Zheca
22 травня 2005 | 20:01

Я не верю что человек с сотрясеним мозга и сердечным приступом,которого только что "вытянули врачи" сядет в самолет и полетит в киев на экспертизу.
Просто не верю.А остальное очень даже может быть
Shaman
22 травня 2005 | 23:49

Улетели они не тут же, а утром.
Dysi
25 травня 2005 | 14:13

а я просто ничему неверю, но про политику и не хочется...
но зато хотелось бы напомнить Шаману, что было людям обещана новая загадка...
очень ждем...
Shaman
25 травня 2005 | 17:56

Замечание принято. Бум искать/думать.
Captcha

Записів: 1613 Коментарів: 2322 Журнал існує з 15 грудня 2004 р.