Riplay's Aquarium of Canada

Альбом "Riplay's Aquarium of Canada"

Мапа

Сніг!

Christmas

Альбом "Christmas 2013"

Погодка...

Вчора цілу добу падав дош, а вночі тепература почала падати. Сьогодні цілий день спасали місто від льоду, поламаних дерев, обірваних електропередач (300 000 торончан без електроенергії).

З вншого боку - все навколо дуже гарне...

Відпустка на Кубі

Альбом "Cuba, Melia Las Dunas"

Мапа

Майже нікому не було секретом, що перестав отримувати задоволення від роботи. Спочатку керівництво вирішило відмовитись від продуктів Microsoft і переходити на нову мову програмування, а потім і взагалі продали фірму американським конкурентам. А там – знову інша мова програмування, зміна керівництва, уставу і порядків. Коротше дедалі ставало тільки гірше. І тут мені запропонували цікаву роботу (в фінансовій сфері) у великій компанії. Не те щоб я не шукав роботу, просто все було не те; не спішив і намагався знайти щось цікаве і по грошам краще. А тут і цікава робота і достойна зарплатня. Правда треба буде в Торонто їздити, але то може і на краще – я скучив за великим містом. Так от, запропонували мені роботу і я погодився. Починаю 6 січня, з понеділка. А на теперішній роботі залишались невикористані дні для відпустки. Друзі зібралися на Кубу і ми глянули ціну квитків. "Всі карти" лягли так, щоб ми теж полетіли у відпустку на Кубу. Переконали Товтів і парочку друзів з роботи, написали повідомлення про звільнення, зібрали чемодани і полетіли…
Нікіта, як і всі діти, переніс дорогу дуже добре. Відпустка вдалася!
Про Кубу. Дуже бідна країна. Половина машин – старезна з Радянського Союзу, інша – американські старенькі Шевролє. Дивуєшся як вони ще їздять, і виглядають нічого так собі, на машини 30-ти річної давності. Основним експортом Куби до недавна був цукор, але тепер вони не в змозі конкурувати і основним експортом став алкоголь (знаменитий кубинський ром) і тютюн (сигари). Інша велика частина заробітку – це туризм.
Все, практично все, контролюється урядом і більша частина майна – теж державне. Відома Куба також безкоштовним навчанням (багато студентів з усього світу (більшість з бідних країн) навчаються у кубинських університетах) і хорошою медициною. Про медицину взагалі легенди ходять: одні дуже хвалять, інші кажуть, що якщо ви не Фідель Кастро, то і медичної допомоги не отримаєте. Перевіряти цей факт, т-т-т, не довелося.
Ми взяли таксі на цілий день і поїхали до найближчого міста, щоб побачити справжню Кубу. Взагалі відчуття, що час зупинився. Маршрутки – вози з клячами, які справляють нужду прямо на вулиці. Дуже старі машини, про які я вже говорив, і ті в більшості – державна власність. Більшість будинків, що є приватним житлом  - це одна кімната з верандою. Як їхали ввечері, то бачили багатьох кубинців, які просто лежать на розкладушках (буквально у дверях) і курять сигари (хтось бачив і голого кубинця). Вікна – без скла. Скло дороге. Тому у вікнах здебільшого просто великі жалюзі. Ми відвідали дві церкви, пам’ятник Чегеварі біля муніципалітету, музей знаменитої битви Чегевари, великий меморіал Че, і кубинську фабрику сигар (там було заборонено фотографувати, так як і на меморіалі). Взагалі Чегевару до цих пір дуже люблять і поважать, та кожному кроці його монументи, як колись у Союзі Леніна чи Сталіна. У школярів – обов’язковою є форма і вони носять галстуки.
Взагалі почуття були подвійні. З одного боку – наче побував у минулому часі Радянському Союзі, багато чого згадав з дитинства; а з іншого – шкода тих людей, у голові не вкладається, як таке може бути у 2013 році…
Іншого дня взяли екскурсію на катамарані, плавали розглядали корали і рибок, відвідали дельфінаріум і т.д.
Взагалі відпустка вдалася. З першого дня ми всі троє загоріли, а Товти тільки червоніли, а наступного дня – знову білі. Нич загар їх не бере… :))))
Дорога назад була важчою: автобус затримали, ми в жарі і духоті одіті простояли годину, потім в аеропорту літак затримався. Далі робили зупинку в перельоті і Нікіта з просоння плакав (м’яко кажучи).
В Торонто прилетіли на справжню зиму: все засипано снігом і мінусова температура. Спочатку дуже зрадів, а під’їжджаючи додому і побачивши гори снігу на обочинах (а це була третя ночі) – думав як буду розгрібати будинок від снігу і скільки часу на це потрачу. Скажу чесно, було дуже приємно, коли побачив що дорога до гаражу розчищена сусідами. Так, з сусідами нам пощастило! Ще півгодини кидав сніг, щоб відкопати шлях до вхідних дверей і ми вдома!

Nexus 5

Св. Миколай і Дід Мороз приніс нам два нові телефони Nexus 5. 

До зими ми готові. Чекаємо на сніг...

У нас зима

і, до речі, перший сніг вже залітав....

Як ми лягаєм спати

:)

Записів: 1613 Коментарів: 2322 Фотоальбомів: 2322 Журнал існує з 15 грудня 2004 р.