The dreams
Прийшов на роботу у свій кабінет, у звичний шум серверної і згадав що мені снилось. Смішно стало.
Снилось, що я прихожу на роботу, а в кабінеті - тишина... і жодного сервера і шкафа немає. Світло, просторо...
От сни, а?.. ))))))))
Movies
Подивився і я Код да Вінчі/The Da Vinci Code (2006).
Сподобався фільм. Рекомендую.
Banking
_lioness_aa пише:
Холдинговая компания "Райффайзен Интернешнл Банк-Холдинг АГ" вчера вечером подписала контракт о продаже 100% акций АКБ "Райффайзенбанк Украина" венгерскому "ОТР Банк Лтд.". Об этом сообщили в пресс-службе "Райффайзен Банк Аваль".

Треба ж... Я здивований. А таке майбутнє пророкували. Аннет. Пацани вирішили не зв’язуватись з українцями. )))
YAZAKI
Цитата із листа товариша:
"Ти не знаеш останніх новин.
Ядзакі залишаеться на старому місті. Тож ми продовжуємо працювати по старому."

Хтось прояяснить картину? Залишаються вони чи йдуть з українського ринку/Закарпаття?
100 ВОПРОСОВ и ОТВЕТОВ ПРО СССР
ЧИТАТЬ ВСЕМ.
My achievements
Вчора закінчив писати запит (query). Писав його два робочі дні (з перервами). Результат 1655 рядків коду одного запиту, який створює майже в хожній таблиці бази даних по три трігера.
І головне все після цього працює "як треба". Довольний.
А ще недавно вдома з’явився ще один комп. Ну звичайно я з двох склав один. Інший простояв декілька днів і я вирішив, що негоже процессору простоювати без роботи і занявся еспериментами загрузки по мережі і побудови "тонких клієнтів".
Для тих хто не в курсі "тонкий клієнт" (thin client/station) - бездискова система (навіть не обовязково, щоб це був комп, може бути КПК, чи мобілка), з можливістю загрузки помережі. Мета - побудувати якнайдешевший клієнт, функція якого - законектитись до сервера (найчастіше використовується RDP), залогінитись і передавати картинку клієнту. ВСЕ! Всі обчислення виконуються сервером, тому процессор у клієнта поьрібний самий що є простий, оперативки - теж мінімум. Переваги такої системи - колосальні. Потрібен лише потужний сервак, адміністрування лише сервака, клієнти коштують копіки, швидке розгордатання цілої організації чи виробничого циклу.
Маю сказати, що захопило мене це конкретно. Добився я таки загрузки і все працювало як треба. Спочатку настроїв DHCP і RIS так, щоб відмовитися повсністю від програм сторонніх (чи як їх ще називають "третіх") фірм. Тільки мені ж цього мало. Справа в тому, що майже всі подібні клієнти будуються на загрузчику (іміжді) Лінуха. Грузиться він значить, створює в памяті диск, грузить всі можливі дрова, які прописали йому і потім сворює сеанс по RDP.
Невже у мілкософта немає альтернативи? - подумав я. І занявся цим питанням. Виявляється, що є і декілька. Мікрософт має два середовища (чи дві вінди) для побудови цілих операційних систем для різних (можна сказати, що будь-яких) пристроїв. Ну до прикладу, на сьогоді "розумні" чи "керовані" свічі, чи роутери, чи ще щось, практично всі використовують ядро UNIX, яке легко перепрограмувати під потрібний гард і потім управляти ним. Так от, Мікрософт для таких потреб сворив Windows CE та Windows Embedded. Першу вінду я не тронув - інсталиться вона (а точніше середовище її розробки) тільки на вінду ХР і з Інету і більше використовується для побудови операційних систем для мобільних пристроїв з процессорами архітектури не x86 (хоча і цю арітектуру підтримує теж і на ній, як описано теж можна побудувати "тонкого клієнта"). АЛЕ! Але є одне велике АЛЕ із-за якого я її не взяв до уваги - проблема з дровами для пристроїв. Зваживши всі "за" і "проти" було вирішено експериментувати з Windows Embedded (яка до речі, підтримує архітектуру процессора х86 і тільки, але має багатий набір драйверів, програм, сервісів і т.д.). Суть - збирається необхідне ядро (ядро вінди XP SP2) і туди добавляється все що заманеться. Можна зібрати повноцінну вінду ХР з усім набором і ще багатшим ніж продається, і навпаки, можна побудувати "тонкого клієнта" тільки з тим, що необхідно. Маю сказати, що провів не один вечір за різними доками MSDN поки вчора не вдалося зібрати свою копію вінди І НАВІТЬ ЗАГРУЗИТИ ЇЇ ПО МЕРЕЖІ створивши з неї образ. Жодного використання якихось інших програм чи сервісів - все на продуктах Мікрософта, сервісах вінди 2003. Недолік звичайно є. І навіть 2. 1 - покищо я не знайшов безкоштовної версії вінди Embedded (ну в смислі не безкоштовної, а не тріальної). 2 - із-за своєї розфуфиреності імідж (який потім буде грузитися по мережі) виходить досить великий - 60-100 Мб (у лінуха подібний імідж з драйверми буде займати від 5 до 15 МБ). Але для різних клієнтів можна будувати різні іміджи (з різною конфою/дровами), що в лінуха проблематично і грузяться вони всеодно по часу не більше за імідж лінуха (із-за того, що немає зайвих драйверів).
Почав вже і записувати кроки сворення такої системи, бо точно через тиждень все забуду, як замутив таку систему.
Навіщо це все мені? А щоб знати. За "тонкими клієнтами" майбутнє. Уже в продажі є монітори з вбудованими "тонкими клієнтами, які вміють грузитися по мережі (навіть бездротовій). Та що там монітори, вже здається є "тонкі клієнти" у вигляді розеток, які вбудовуються в стіну і до них їде мережевий шнур, а самі мають розетку для монітора, клави і миші (чи там один УСБ, вже не пам’ятаю). А не знати такої технології - значить відстати від IT.
Aphorism
...где умирает надежда,там возникает пустота...
© Леонардо Да Винчи
-
Цікава фішка.
Тільки я її "розкусив" за хвилину. )
The Movie
Подивився вчора фільм "Столкновение" (Crash) - володар якогось оскара. Фільм із закрученим сюжетом звертає увагу на гостру проблему расизму в Штатах.
Сподобався.
Anec
Околиця Львова, ранок, перехрестя, стоїть ДАЇшник на дорозі. Їде модна така машина, дай думає спиню. Спиняє.
- Добрий ранок!
- Добрий!
- Ваші документи будь-ласка.
- Будь ласка!
- Вийдіть з машини.
- З задоволенням! Виходить здоровенний вуйко в вишиванці, все при ньому, посміхається собі у вуса.
- Що гарний настрій?
- Гарний.
- Відкрийте багажник.
- Прошу...
Відкриває, а там труп в мішку, порубаний на дрібні шматки, кров м'ясо і все таке...
- Шо москаль?...
- Еге ж...
- Яке прикре самогубство...

Тільки не подумайте, що я націоналіст страшний чи ще щось такого роду... Просто смішно. )))
Записів: 1613 Коментарів: 2322 Фотоальбомів: 2322 Журнал існує з 15 грудня 2004 р.